Huom! Almanakassamme on ollut kaksi eri Matti-nimistä apostolia. Toinen oli apostoli ja evankelista Matteus sekä toinen opetuslapsi ja apostoli Mattias. Tästä syystä kaksi eri käännöstä.

 

Matvei<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muinaishepreasta: Herran lahja

 

Hän on yleensä perheen kauan odottama lapsi, josta vanhemmat odottavat paljon. Jäntevä ja terve poika. Ei oikuttelevainen. Ei tappele muiden poikien kanssa. Itse rehellisyys. Opiskelee koulussa ilman erityistä mielenkiintoa, mutta on ahkera. Myöhemmin työelämässä työskentelee ennen kaikkea velvollisuuden tunteesta.

 

Aikuisella Matilla ei kaikki ole niin hyvin kuin pienenä ollessaan. Erityispiirre on vaatimattomuus. Tekee hiljakseen ja maltillisesti tehtävänsä palkintoa odottamatta. Saattaa olla, että hänellä käväisee taistelumieli (erityisesti talvella syntyneellä), mutta leppyy nopeasti. Hän ei pidä riidoista ja tuntee itsensä sairaaksi nähdessään sellaisen tilanteen. Ei pyri saavuttamaan korkeaa asemaa elämässä. Yleensä hänen avioliittonsa ei ole onnellinen, mutta hän sietää tilanteen lasten vuoksi. Vaimolla on huonot välit anoppiin ja tämä huolestuttaa Mattia. Omaa tiukkojakin periaatteita.

 

Matteus

 

Hermostunut, ärsyyntyväinen, voimakkaasti reagoiva. Voimakastahtoinen. Itsevarma. Luonne on arvoituksellinen. Samanaikaisesti ekstravertti ja introvertti. Sisäinen maailma rikas ja kunnollinen. Sekaantuu monesti muiden asioihin ei uteliaisuudesta vaan halusta auttaa. Olisi lahjakas politikko, psykologi, psykiatri. Hyvinkehittynyt intuitio. Minkä täytyy tapahtua, hän näkee ikään kuin valokuvana sen. Analyyttinen äly. Pitää moralisoinnista ja käskeä muita. Terveydessä ongelmia hengitysteissä ja verenkierrossa. Mahdollisia murtumisia. Seksuaalinen, aloittaa aikaisen intiimin elämän. Mikäli joutuu kertomaan jotain epämiellyttävää, ujostelee kertoa suorasanaisesti.