Muinaissaksan voimakastahtoinen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hyvin emotionaalinen, haavoittuvainen ja yrittää saada aikuisten huomion koko ajan. Tarvitsee kehuja ja haluaa olla paras ja rakkain. Ei pidä kauan kotoa pois olemisesta, pyrkii aina perheensä pariin. Osallistuu tarkoin lastenkasvatukseen ja pyrkii antamaan näille hyvän koulutuksen. Koti on hänen linnansa, jossa hän voi levätä rankan työpäivän jälkeen ja harrastaa omia juttujaan. Paljon ystäviä, ihmisten on helppo tulla hänen kanssaan toimeen. Erittäin vieraanvarainen ja antelias sydämeltään.

 

Joulukuussa syntyneellä voi olla vaikeuksia koulussa, sillä hän on äkkipikainen. Jos ei onnistu jossakin aineessa, syynä on varmastikin välit opettajan kanssa. Kyvykäs poika ja etenee opetussuunnitelman mukaan. Voi lintsata häntä kiinnostamattomat tunnit.

 

Talvinen Vilho vaatii erityiskohtelua: ei voi sietää korotettua puhetta. Aikuisena melko vaikea luonne, mutta hänen kanssaan voi tulla kuitenkin toimeen. Rohkea, päättäväinen ja rehellinen suhteissa. Läheiset antavat anteeksi hänen äkkipikaisuutensa tietäen hänen luonteensa.

 

Kesäiset Vilhot ovat pehmeämpiä luonteeltaan. Pikkuasioissa antaa periksi, mutta ei periaatekysymyksissä. Ensimmäinen avioliitto usein epäonnekas: menee naimisiin tytön painostuksesta. Usein tässä tapauksessa luonteet eivät sovi yhteen.

 

Syys-Vilho omaa parhaat nykyaikaisen miehen piirteet: rohkea, päättäväinen, huomioonottava. Luotettava. Ei anna toisten manipuloida itseään. Erinomainen aviomies, rakastava isä. Etsii puolisonsa vakavin aikein ja harvoin epäonnistuu.

 

Keväällä syntynyt Vilho on liian varovainen, tilannetta ennalta arvioiva ja monet ajattelevat hänen olevan päättämätön luonteeltaan. Ei luota keneenkään. Ei mene pitkään aikaan naimisiin monista petikumppaneista huolimatta. Omalla tavallaan luotettava: mahdollisesti ohikiitäviä "harrastuksia", mutta ei pidä tätä pettämisenä.