Jaana on Jan –nimen feminiini muoto. Toisen version mukaan latinan Janus –sanasta. Auringon ja valon jumala; jumalan lahja. Lapsuudessa oikukas, voi tulla hysteeriseksi esim. vaatiessaan jotain. Hänestä on kiva ylpeillä muodikkailla vaatteilla. Jollakin tapaa ylimielinen. Opiskelee koulussa keskinkertaisesti, vaikea herätä aamuisin, pukee kauan. Rakastuu aikaisin, mutta yrittää olla näyttämättä tunteitaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jaana on isän lemmikki ja yrittää saada tulevalta mieheltään samanlaista huomiota ja palvontaa. Hän käyttäytyy kuin pieni oikukas tyttönen, joka haluaa huomiota. Harva mies sietää tätä ja vielä vähemmän jos sattuu olemaan mustasukkainen. Jaana rakastaa miesten seuraa ja ymmärtää heidän aivoituksiaan. Hänelle tyypillisillä teatraalisuudella ja tunteikkuudella saa lyötyä tahtonsa läpi. Ei sääli rahan menoa hienoihin vaatteisiin ja kosmetiikkaan. Puoleensavetävä. Tarpeen vaatiessa muuttuu viehättäväksi, pehmeäksi, hyväsydämiseksi.

 

Anopin kanssa vaikeuksia, sillä mies on tossun alla ja kestää Jaanan oikkuja. Yleensä hänellä on vain yksi lapsi, jota rakastaa paljon ja lellii. Mustasukkainen. Vaikeaan luonteeseen katsomatta hänen miehensä on yleensä tyytyväinen.