Muinaisslaavilainen nimi: raivoisa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pienenä oikukas ja itsepäinen. Tappelee usein muiden lasten kanssa, yrittää sanella säännöt ja loukkaantuu, ellei häntä kuunnella. Taipumusta vatsa-suolistosairauksiin ja yliherkkyyteen. Vanhempien kannattaa säilyttää hänen luottamuksensa taikka hän käpertyy kuoreensa. Lapsena valitsee itse ystävänsä, on hyvin puhelias. Pitää ystävien kutsumisesta kotiin. Kuuntelee mielellään iltasatuja sekä erilaisia mielenkiintoisia tarinoita. Kaikkien hämmästykseksi alkaa lukea ja kirjoittaa aikaisin. Haaveilee sotilasurasta. Väittelijän luonnetta; mieliala vaihtelee usein. Ympäröivien ihmisten mielipiteet vaikuttavat häneen eli hänestä tulee sellainen minkälaiseksi ympäröivät henkilöt hänestä tekevät.

 

Äidin näköinen, isänsä luonne. Hyväntahtoinen, herkkä, lahjakas. Päällepäin ystävällinen, mutta melko egoistinen. Tietää itse mitä tarvitsee elämältä. Löytää itse tien pois vaikeasta tilanteesta toimiessaan nopeasti ja tarkasti. Rakastaa lapsia, eläimiä, kukkia ja samaan aikaan voi olla julma.

 

Talvi-Jaro on vaikea luonne, hieman sisäänpäinkääntynyt, ei puhelias, ei kiirehdi johtopäätöksien tekemisessä. Menestys ei tule helpointa tietä. Luontoihminen.